Friday, August 22, 2014
Thursday, August 7, 2014
Friday, August 1, 2014
Friday, July 25, 2014
Saturday, July 19, 2014
Thursday, July 17, 2014
Friday, July 11, 2014
Crepes เครปสไตล์ฝรั่งเศส
เครปสูตรพื้นฐาน (Basic Crepe) 7 inches six pieces ได้เครป 6 ชิ้นขนาดเส้นผ่าศูนย์กลาง 7 นิ้ว
บ้านมีอยู่กันสองคน แพมก็เลยหารสูตรลงมาเยอะเลยคะ กินไม่หมดหรอก ทำเยอะๆ
- แป้งอเนกประสงค์ร่อนก่อนใช้ (All purposed flour ) 55 g.
- เกลือ (Salt ) 1/8 tsp.
- น้ำตาล (Sugar ) 2 tsp.
- ไข่ไก่เบอร์สอง (Large egg ) 1
-นมสด (Whole milk ) 160 g.
- เนยจืดละลาย (Melt unsalted butter )15 g.
วิธีการทำ Instruction
1.เตรียมกระทะให้ร้อน ทาเนยลงบนผิวกระทะเล็กน้อย
Heat the pan over medium-high heat. When the pan is hot,add the butter.
2. ผสมไข่ นมสดและเนยละลายตีเข้าด้วยกัน จากนั้นใส่ของแห้งที่เหลือลงไป ใช้ตระกร้อมือตีเบาๆจนทุกอย่างละลายจนเนียนเป็นเนื้อเดียว
In the large mixing bowl,combine egg ,melted butter and milk together. Add flour,salt sugar and whisk until all ingredients are not lumpy.
3. ตักส่วนผสมหรือเทในปริมาณ 1/3 ถ้วยลงในกระทะ หมุนหรือเอียงให้ส่วนผสมเคลือบติดตัวกระทะจนทั่ว เมื่อเราเห็นว่าด้านข้างๆของตัวเครปเริ่มกรอบ ให้พลิกอีกด้านนึงของตัวเครปด้วยไม้พาย ทอดอีกด้านให้สุกอีก 45 วินาทีโดยประมาณ
Pour approximately 1/3 cup of the batter into the pan. Move and lean the pan a little bit which made it cover the pan. When you see edges getting cracks or the bottom is light brown,turn and cook side.
Subscribe to:
Posts (Atom)